تحقیق درباره افسردگی و اضطراب

اضطراب و راههای مقابله با آن
اضطراب چیست ؟
یکی از فراگیرترین حالتهای عاطفی انسان اضطراب است . در زبان عامیانه اضطراب به مجموعه ای وسیع و متنوع از حالتهای عاطفی عمدتا ناخوشایند از قبیل تشویش، دلهره ، نگرانی، تنش و… اطلاق می گردد . همه حالات فوق به نوعی به پیش بینی یک خطر یا اتفاق ناخوشایند در ینده اشاره دارند ، اتفاقی که انگار شخص می داند به وقوع خواهد پیوست ولی زمان آن را نمی داند. بنابراین اضطراب نقش هشدار و زنگ خطر را برای آدمی بازی می کند. بدیهی است که اضطراب یک حالت عاطفی عمدتا خاص انسان است .

چون فقط انسان قدرت پیش بینی آینده را دارد . ( با توجه به توانایی زبانی خود ) و در نتیجه خود گویی های شخص نقش مهمی در تولید، حفظ و یا کاهش اضطراب دارد . در اضطراب خطری که توسط شخص در آینده پیش بینی می گردد، اتفاقی مبهم است و همین ابهام خود بر شدن اضطراب می افزاید پس در یک جمله اضطراب عبارت است از یک خطر و اتفاق ناخوشایند و مبهم که ممکن است در آینده رخ دهد .

اضطراب حالات مختلفی دارد : بعضی از موارد اضطرابی ، نوعی ترس و تشویش فراگیر و متد از یک اتفاق بالقوه خطرناک وجود دارد و شخص در تمام طول روز برای چندین ماه (یا سال) این حالت ترس مدام را در خود تجربه می کند . در مواردی دیگر ، اضطراب به موقعیت یا موقعیتهای ویژه ای محدود می گردد حالتی که از آن تحت عنوان ترس مرضی یا فوبیا نام می برند . در بعضی از موارد دیکر ، اضطراب خود را به شکل حالات و اعمال وسواسی نشان می دهد .

حملات وحشتزدگی نوع دیگری از اضطراب است که در آن شخص می ترسد دچار بیماری قلبی شده و یا کنترل خود بر رفتار و جسمش را از دست خواهد داد . اضطراب امتحان نوعی خاص از اضطراب است که در دانش آموزان و دانسجویان به کرات مشاهده می شود .

چگونه از اضطراب در خود آگاهی یابیم ؟
وقتی شخص در معرض اضطراب قرار می گیرد و جسم و وان او با مجموعه ای از تغییرات فیزیولوژیایی ، رفتاری و شناختی به آن واکنش نشان می دهند .
خستگی ( بی اشتهایی و در مواردی پر اشتهایی) تعرق ، رنگ پریدگی، افزایش هورمونها یا استرس در خون ، تنش عضلانی ، خشکی دهان و گلو ، تکرر ادرار یا یبوست، نشان های فیزیولوژیایی و زیستی اضطراب هستند. از جا پریدن های مکرر، بیقراری، زود رنجی، تحریک پذیری ، مشکلات ارتباطی، لرز و… نشانه های رفتاری اضطراب هستند و افکاری از قبیل (هیچ کاری از دستم ساخته نیست) (آبرویم خواهد رفت) همه متوجه لرزش دستهایم خواهند شد .

نشانه های شناختی اضطراب را تشکیل می دهند . البته به دنبال چنین علایمی حس از دست دادن اراده، فقدان اعتماد به نفس، نا امیدی و یاس، احساس بی ارشی و عزت نفس پایین نیز اضافه می شوند و همگی اینها که زمانی معلول اضطراب بودند در حکم نگهدارنده و تشدید کننده اضطراب دست به کار می شوند و همگی اینها که زمانی معلول اضطراب بودند در حکم نگهدارنده و تشدید کننده اضطراب دست به کار می شوند و حاصل همه آنها تداوم و بقاء و ابقاء اضطراب است .

چگونه اضطراب خود را کاهش می دهیم ؟
از نقش بسیار مهم و قابل ملاحظه خودگویی های خود در تشدید و حفظ اضطراب آگاه شوید. خودگویی های منفی که در قالب جملاتی از قبیل (دیگر کاری از دستم ساخته نیست) (همه چیز خراب شد) نقش مهمی هم در ایجاد و هم حفظ اضطراب دارند. در این موارد سعی کنید هرچه سریعتر ذهن تان را از افکار نگرانی آور دور کنید . برای این کار می توانید خود را به کاری که به اندازه کافی ذهن شما را مشغول کند، وادار سازید . مثلا حل یک جدول یا خواندن یک متن با صدای بلند یا گوش دادن به موسیقی.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 23

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط