تحقیق درباره آسم

آسم شغلی چیست ؟  تعریف علائم  عوارض  پیشگیری درمان و …
تعریف و دسته بندی آسم شغلی
براساس تعریفی که Bernstein و همکارانش در سال ۱۹۹۳ ارائه کردند، آسم شغلی به نوعی از بیماری اطلاق می شود که در اثر مواجهه با وضعیتهای خاص یا عوامل معین مرتبط با محیطهای کاری، محدودیت تغییرپذیر جریان هوا یا افزایش حساسیت مجاری هوایی، وجود داشته باشد ولی این موضوع در خارج از محیط کار، صدق نکند. با در نظر گرفتن این تعریف، ۲ دسته بندی کلی برای آسم شغلی، مطرح می شود که در ذیل آمده است.

۱- آسم شغلی آلرژیک یا آسم شغلی با دوره تاخیری :
این دسته که به طور کلاسیک همان آسم شغلی، نامیده می شوند در اثر واکنش ایمونولوژیک و پس از یک دوره تاخیری، ایجاد می گردند و در اکثر موارد به علت مواجهه شدن با مواد دارای وزن مولکولی زیاد و بعضی از مواد دارای وزن مولکولی کم، بروز می نماید که در این واکنش، معمولاً IgE، نقش دارد. البته موادی مانند ایزوسیانات ها و سرو قرمز که باعث آسم شغلی می شوند ولی مکانیسم ایمونولوژیک در آنها مشخص نیست و بدون واسطه IgE انجام می گردد نیز در این دسته قرار می گیرند.

۲- نشانگان اختلال کارکردی راه های هوایی تحریک پذیر یا آسم شغلی ناشی از مواد محرک :
این دسته معمولاً بدون تاخیر ایجاد می گردند و در این حالت، راه های هوایی پس از استنشاق حاد مقادیر زیادی از عوامل سمی مانند: دی اکسید گوگرد، اسید سولفوریک، آمونیاک یا دود، دچار تنگی و پاسخ دهی بیش از حد می شوند. باید توجه داشت: بیمارانی که از پیش دچار آسم و پاسخدهی بیش از حد راه های هوایی بوده و به دنبال تماس با عوامل محرک یا فیزیکی مانند ورزش و هوای سرد، دچار اسپاسم نایژه ای می شوند، در تعریف RADS نمی گنجند.

در صورت مواجهه مجدد با غلظت کم همان ماده، واکنشی بروز نمی کند که این امر مبین عدم دخالت واکنش ایمونولوژیک است.
شایان ذکر است که بعضی از مولفین، دسته سومی را نیز تحت عنوان آسم شغلی احتمالاً ناشی از مواد محرک در نظر گرفته اند و دوره تاخیری و تحریک این دسته در زمانهایی بروز می نماید که فرد با مقادیر اندک و غیرمحرک، تماس داشته باشد.

برای مثال: فورمالدئید، گلوتارالدئید و کلرامین در استخرهای شنا و محلهای کار آلوده با باکتریها و قارچها.
نوع دیگری از تنگی تغییرپذیر مجاری هوایی وابسته به کار نیز وجود دارد که در اثر مواجهه شغلی با مواد آلی مانند: پنبه، بذرکتانشاهدانه ، کنف هندی و بعضی از غلات، بروز می نماید. بیشتر متخصصین، بیماری راه های هوایی ناشی از ذرات آلی را اختلالی شبه آسم می خوانند و آن را از آسم حقیقی، مجزا می دانند. علل این تمایز را می توان در عدم وجود ائوزینوفیلی در راه های هوایی، فراوانی کمتر افزایش پاسخ دهی راه های هوایی، تمایل به بروز برونشیت مزمن و تنگی مزمن

۵ راه های هوایی در اثر مواجهه مزمن، جستجو کرد.
اپیدمیولوژی آسم شغلی
آسم شغلی در کشورهای صنعتی شایع ترین بیماری ریوی ناشی از کار محسوب می شود. در مورد شیوع آن، اعداد و ارقام متفاوتی اعلام شده است ولی گزارش سال ۲۰۰۲ سازمان جهانی بهداشت، ۵ تا ۱۸ درصد از موارد آسم را ناشی از مواجهه با عوامل شغلی می داند و این آمار براساس مطالعات انجام شده در برنامه های بهداشتی انگلیس، ۲۶% اعلام گردیده است. مطالعات زیادی سعی کرده اند که خطر منتسب به شغل را برای آسم یا خس خس در جمعیتهای عمومی، محاسبه کنند یعنی نشان دهند که چند درصد از موارد آسم ایجاد شده به علت مواجهات شغلی بوده است اما انجام این مطالعات در شرایطی که تعریف یکسان، دقیق و استانداردی برای آسم وجود ندارد، مشکل است. درحقیقت محاسبه خطر منتسب، متاثر از عوامل ذیل است و میزان محاسبه شده براساس نوع منبع اطلاعاتی تغییر می نماید.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط